Les cooperatives agràries posen en marxa ‘ProducteCoop: directe a casa!’

abr. 26, 2020 | Notícies

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ha posat en marxa la campanya ‘ProducteCoop: directe a casa!’ coincidint amb la Diada de Sant Jordi. Aquesta iniciativa, que sorgeix com a resposta a la situació de confinament actual, té l’objectiu de facilitar, al consumidor, informació agrupada sobre les cooperatives que fan venda a domicili. Foto: FCAC

Ramon Sarroca, president de la FCAC, ha explicat que “en començar la crisi sanitària de la covid-19, les cooperatives agràries catalanes ens vam comprometre a garantir el subministrament d’aliments a la població, i així ho estem fent. El sector hem pres totes les mesures de protecció i no ens hem aturat, en algunes ocasions fins i tot hem duplicat i triplicat torns per garantir la seguretat dels nostres socis i treballadors. Ara volem fer un pas endavant, informant el consumidor de com ens pot contactar perquè li portem el producte a casa”.

La primera acció de la campanya ‘ProducteCoop: directe a casa!’ ha estat habilitar un espai específic a la web de la Federació on es recullen, de forma agrupada, totes les cooperatives agràries que fan venda a domicili i que, durant el període de confinament, els consumidors poden contactar o bé mitjançant un web o bé per correu electrònic, telèfon o whastapp.

Fins al moment, la web cooperativesagraries.cat ja recull la informació de 50 cooperatives agràries distribuïdes arreu del territori: 29 de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, 10 de les terres de Ponent, 4 de l’àrea de Barcelona i 2 de Girona.

Segons aquesta entitat, es tracta d’un espai viu que detalla els productes que es poden comprar a les gairebé 150 agrobotigues que les cooperatives tenen obertes al territori: des d’oli d’oliva i olives a vi, cava, vermuts, vinagre, fruita seca, arròs, embotits, verdura, fruita, almívars i sucs de préssec, derivats làctics o, fins i tot, productes cosmètics elaborats a base d’oli d’oliva. En tots els casos, s’indica l’àmbit de distribució de cada cooperativa.

L’objectiu de la FCAC és incorporar aquesta informació al Mapa Cooperatiu del mateix web, que conté informació d’interès de totes les cooperatives sòcies, perquè els consumidors puguin fer cerques per tipologia de producte i zones geogràfiques, entre d’altres criteris.