Abonats 4,4 milions de l’ajut agroambiental de la producció integrada de la campanya 2019

maig 16, 2020 | Notícies

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha fet efectiu el pagament de l’ajut agroambiental a la producció integrada de la campanya 2019, per un total de 4,4 milions d’euros. El pagament s’ha fet a 1.966 beneficiaris, i té un impacte sobre 42.283 ha de conreu. Foto: DARP

Per comarques, l’import més important ha estat pel Segrià, amb 1,7 milions d’euros, seguit de les Garrigues, amb 1,04 milions i el Baix Camp, amb 256.893,4 euros.

Aquest ajut, amb compromisos a 5 anys vista, s’emmarca dins del PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

L’objectiu d’aquesta línia és reduir la contaminació d’aigües i sòls, fomentar la biodiversitat, i millorar l’eficiència dels recursos naturals, donant suport a l’adopció de metodologies de producció vegetal que utilitzin al màxim els recursos i mecanismes de producció naturals per tal d’assegurar, a llarg termini, una agricultura sostenible i la protecció dels recursos naturals.