Teresa Jordà referma el suport del Govern al sector de la fruita

jul. 15, 2020 | Notícies

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, ha insistit que la comunicació, col·laboració, i coordinació del Departament amb el sector ha estat diària, i la seva implicació, han estat una constant, i ha posat de relleu i agraït la feina feta des del primer moment conjuntament amb tot del sector i amb les administracions. Fotos: DARP

Jordà ha fet aquestes manifestacions despés de reunir-se a Lleida amb representants del secto de la fuita dolça. La consellera ha subratllat que “la situació de Lleida i el Segrià ens ocupa i ens preocupa des del minut zero. Venim a posar en valor el sector agroalimentari de Lleida, i sobretot aquesta campanya de la fruita dolça que ja és sempre difícil. I en un any com aquest, en què aquesta, pandèmia, aquesta crisi sanitària i amb aquestes derivades econòmiques i socials, les dificultats es multipliquen moltíssim. S’està fent controls exhaustiu. Vull donar les gràcies a tot el sector i administracions per vetllar per la seguretat”.

La consellera també ha reiterat el seu rebuig a l’estigmatització de la pagesia fent una nova crida a deixar de fer-ho d’una vegada per totes. “Ja n’hi ha prou, estem cansats, i avui venim a dir que nosaltres hem fet les coses bé. Tot és sempre millorable, però estem satisfets d’haver estat al peu del canó, haver-nos preocupat des del minut zero, malgrat que la situació ara és la que és, i no només aquí. Crec que com a país hem d’estar preparats per a conviure amb aquest virus. Si som capaços de seguir les mesures de seguretat establertes tot serà més fàcil, però haurem d’aprendre a viure i conviure-hi”, ha manifestat

A més, Jordà ha incidit en què el Govern català està concernit amb la situació del Segrià. “També vinc a donar-vos ànims. Tenim una oportunitat. Lleida està al mapa, hi ha estat sempre, la pagesia és indispensable”. La consellera també ha posat en valor el pla de xoc aprovat pel Govern per a fer front a la reactivació econòmica i a la protecció social arran de la crisi de la Covid-19. “Aquestes ajudes, aquest compromís del país amb Lleida hi ha de ser a tots nivells. Venim a escoltar el territori, a prendre nota, i a ser extremadament diligents”, ha conclòs.