Presentada l’Oficina Tècnica de l’Avellana amb seu a Constantí

nov. 9, 2020 | Notícies

“Avellana és sinònim d’identitat i n’hem de garantir el futur del sector i situar l’avellana en el lloc que li pertoca”. Així s’ha manifestat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, a Constantí, on a principis d’octubre ha presentat l’Oficina Tècnica de l’Avellana.

El Pla estratègic de valorització de l’avellana fixava els objectius necessaris per posar en valor la producció i garantir la viabilitat econòmica de l’avellana. Jordà ha explicat que, per aconseguir-ho, calia crear un òrgan que coordinés el desenvolupament d’aquestes accions i, per això, s’ha creat l’Oficina de l’Avellana, que treballarà de manera vinculada amb el sector. Així, ha incidit en el fet que “aquest és un compromís assolit en què hi estem treballant a fons per treure l’avellana de la crisi que pateix fa anys”.

L’Oficina Tècnica promoguda pel Departament d’Agricultura està coordinada pel centre tecnològic Eurecat i duu a terme sis grans accions estratègiques que suposen la creació d’un panel de tast, un pla d’acompanyament i millora empresarials, el foment de l’organització d’esdeveniments, el llançament de campanyes de foment del consum d’avellana, la promoció a les escoles i la millora de l’organització del sector.

Una de les tasques de l’Oficina Tècnica de l’Avellana és oferir suport especialitzat a la innovació als petits productors i cooperatives per millorar-ne la competitivitat i proveir el mercat amb el millor producte amb una major eficàcia. A més, vetlla per situar la innovació com una prioritat i un repte permanent de les empreses, generar més valor afegit i crear un teixit empresarial fort. En aquest sentit, Jordà ha comentat que “hem d’aconseguir també una millor comercialització de l’avellana i definir les línies de treball que han de garantir el futur d’aquest sector”.

L’Oficina Tècnica també promou la millora de l’organització del sector per dotar-lo d’una estructura que permeti unificar estratègies. Concretament, dona suport a la creació de la Interprofessional de l’Avellana, una acció clau per a l’organització del sector.