La Fira de Sant Josep de Mollerussa 2021 es posposa al mes de juny

des. 19, 2020 | Notícies

El Consell Directiu de Fira de Mollerussa ha aprovat la celebració els dies 4, 5 i 6 del mes de juny del 2021 de la 148a Fira de Sant Josep, certamen que tradicionalment es feia al mes de març. Així ho ha comunicat en roda de premsa l’alcalde de la ciutat i president de l’ens firal, Marc Solsona, acompanyat pel director del Patronat Fires de Mollerussa, Xavier Roure. Foto: Fira de Mollerussa
En sessió extraordinària, l’òrgan directiu de l’ens firal va avaluar la situació actual davant la pandèmia per la Covid-19 acordant la nova data per al primer cap de setmana de juny, una decisió que l’alcalde ha qualificat de “garantista” i que “permet tant a Fira com a expositors i visitants preveure amb un temps de marge suficient com per a poder fer la fira sí o sí”. Per Solsona es tracta d’una “bona decisió, històrica i arriscada”, alhora que ha assegurat que no ha sigut improvisada, sinó que respon també a la demanda expressada pels expositors en les diferents reunions mantingudes.
Marc Solsona ha subratllat que la incertesa no és bona, mentre que la decisió de posposar-la al juny -com també han fet altres certàmens de referència-, possibilita treballar a sis mesos vista tant a nivell comercial com per generar expectatives per assolir “una gran fira”.

Oportunitats de la nova data

D’altra banda, l’alcalde ha mostrat la seva convicció que “la pandèmia per la Covid-19 no ha de ser l’excusa per no fer sinó una oportunitat per fer les coses si cal diferents”. En aquesta línia, Solsona ha matisat que el canvi de data té els seus contres com el fet que la campanya agrària ja estarà començada, però també ha indicat que s’obren oportunitats com la inclusió en el certamen de nous sectors que també poden tenir cabuda. Així mateix, ha indicat que s’estudiarà l’apartat de les Jornades Tècniques i com i quan es faran.

Respecte a altres certàmens que tradicionalment se celebren també a la primavera, Solsona ha dit que el fet que la Fira de Sant Josep es posposi al juny no vol dir que no hi hagi cap fira abans com pot ser l’Autotrac, certamen que a nivell organitzatiu no requereix tanta antelació i que es plantejarà i es treballarà en funció de l’evolució de la pandèmia.

Preguntat per l’afectació de la pandèmia, l’alcalde de Mollerussa ha xifrat en 45 milions d’euros l’impacte indirecte perdut per la falta d’activitat firal d’enguany pel Patronat Fires de Mollerussa, dels quals 40 correspondrien a la cancel·lació de la Fira de Sant Josep 2020 a falta d’una setmana de la seva celebració.