El període de presentació de la DUN 2021 començarà el proper 1 de febrer

gen. 19, 2021 | Notícies

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l’Ordre que regula la Declaració Única Agrària (DUN) 2021, que estableix que el període de presentació començarà el proper 1 de febrer de 2021. Foto: I.F.

La DUN és el sistema que els titulars de les explotacions agràries de Catalunya disposen per a comunicar les dades de les seves explotacions al Departament, i amb el qual es facilita la presentació de les sol·licituds d’ajut i els diferents tràmits i/o comunicacions que han d’efectuar per a la seva activitat professional. Aquest inici de campanya 2021 continuen les restriccions de la Covid-19 com vam acabar la campanya anterior.

Amb l’experiència de l’aplicació de les mesures que es van prendre l’any passat, i amb l’esforç del DARP i de les Entitats Col·laboradores, es va aconseguir dur a terme els pagaments de l’ajut amb normalitat. Durant tot l’any 2020 s’ha disposat de les dades de les explotacions per part dels agricultors, ramaders, i entitats col·laboradores, i han pogut actualitzar les dades de les seves explotacions, incorporant els canvis en el moment que aquests es produïen.

La versió de 2021 continua ampliant les funcionalitats del que s’anomena ‘Obertura al Declarant’, que millora la interconnexió entre ciutadà i administració, habilitant la consulta de la situació de l’expedient, els imports de tots els ajuts pagats, i permet l’intercanvi de documentació. Aquest és el primer any de transició dels dos que hi haurà en els ajuts de la PAC, en paral·lel a les negociacions del nou Pla Estratègic que s’està definint per al període 2021-2027.

El conjunt de sol·licituds d’ajuts que es gestionen de forma integrada amb la DUN representen un total de més de 328,8 milions d’euros, dels quals 264 milions d’euros corresponen als ajuts directes i 64,8 milions d’euros als ajuts del Contracte Global d’Explotació (CGE) del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020 de la PAC.