El ministre Planas destaca el paper essencial dels Mercas durant la crisi sanitària

gen. 25, 2021 | Notícies

El Ministre d’Agricultura, Luis Planas, acompanyat del secretari d’Agricultura i Alimentació, Fernando Miranda,i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera ha visitat Mercabarna. També han estat presents, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume CollboniJosé Ramón Sempere i la presidenta de Mercabarna i regidora de l’Ajuntament de Barcelona, Montserrat Ballarín. Foto: Mercabarna

L’objectiu de la visita ha estat conèixer el funcionament del polígon alimentari, els seus principals projectes, el Mercat Central de Fruites i Hortalisses i el recent inaugurat Biomarket. Durant la trobada amb els mitjans de comunicació,Planas ha destacat el paper de Mercabarna i la resta de mercas espanyols com a serveis essencials, gràcies als quals s’està podent garantir el subministrament alimentari durant la crisi sanitària que estem patint. “El conjunt de mercas espanyols -ha dit- integren 3.000 empreses agroalimentàries i proveeixen 30 milions de consumidors i, per tant, són essencials en aquests moments”.

El ministre també ha parlat del sector ecològic, tot explicant que actualment Espanya és el primer país d’Europa quan superfície de producció agrícola bio – el 9,3% de la superfície agrícola útil espanyola-, i que l’objectiu és que al 2030 s’arribi al 25%. “Per això potenciar la distribució alimentària a través del Biomarket de Mercabarna, és molt important per al nostre país”, ha afirmat.

Per la seva part, Collboni ha resaltat la importància de Mercabarna com el hub agroalimentari més important del Mediterrani, tant a nivell industrial com econòmic. “Per això, l’Ajuntament de Barcelona i Mercabarna estem treballant en tres línies: potenciar el Biomarket, que ja és el primer d’Europa quan a concentració d’empreses hortofrutícoles; treballar per assolir els objectius de Barcelona com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, capitalitat que ostenta durant tot el 2021; i contribuir a la modernització de Mercabarna, posant l’accent en la digitalització, sobretot de la logística, i en la reducció de l’impacte medi ambiental”. Per a aquesta última línia, Collboni ha explicat que Mercabarna, a través del projecteMercabarna Gates, i recolzat per un conjunt important d’empreses i institucions, opta als fons Next Generation de la Unió Europea.

Posteriorment, la comitiva ha visitat dos pavellons del Mercat Central de Fruites i Hortalisses, el més important d’Europa quan a volum de comercialització de productes. Durant la visita, el ministre ha tingut l’oportunitat de saludar als representants de les diferents associacions empresarials que operen a Mercabarna. Després, la comitiva s’ha dirigit al Biomarket, on ha visitat els diferents punts de venda i ha conversat amb els majoristes.