L’octubre se celebrarà el Gastronòmic Fòrum Barcelona i Alimentària passa a l’abril del 2022

febr. 26, 2021 | Notícies

Gastronòmic Fórum Barcelona serà enguany l’esdeveniment referent per a la indústria de l’alimentació i la gastronomia del país, amb l’objectiu de contribuir a la dinamització del sector. L’esdeveniment, organitzat per Fira de Barcelona, a través d’Alimentària Exhibitions, treballa en una edició que tindrà lloc del 18 al 20 d’octubre al recinte de Montjuïc, i que ampliarà el seu format habitual sumant a la seva oferta els expositors d’Alimentària & Hostelco que tinguin interès a participar aquest any en un esdeveniment del sector de caràcter nacional. Foto de l’edició de 2018 d’Alimentària: Fira de Barcelona

Després d’avaluar l’evolució de la pandèmia, les restriccions de mobilitat internacional i consultar a empreses expositores, la institució firal ha decidit potenciar aquest esdeveniment a la tardor i optar per celebrar una gran Alimentària & Hostelco del 4 al 7 d’abril de 2022, recuperant així la seva periodicitat biennal en anys parells i garantint els seus habituals nivells de participació i assistència internacional.

El canvi de dates d’Alimentària & Hostelco té lloc després de la consulta i interlocució amb el teixit productiu, associatiu i institucional del sector sobre la convocatòria prevista per a maig d’enguany (després d’haver-se ajornat la d’abril de 2020 a causa de la Covid-19) amb una proposta adaptada a les circumstàncies actuals, tant conceptualment com en superfície expositiva.

El director general d’Alimentària Exhibitions, J. Antonio Valls, ha assenyalat que “volem apostar per una Alimentària el 2022 amb unes dimensions i participació que impulsin de nou el negoci internacional i que al costat d’Hostelco mantinguin la qualitat i proposta de valor d’edicions anteriors, que l’han situat com a referent global de la indústria”. No obstant això, precisa que “tota aquella empresa nacional que hagués desitjat participar enguany a Alimentària & Hostelco té ara l’oportunitat de fer-ho al Gastronòmic Fòrum Barcelona, en una edició especial que el situarà entre els grans esdeveniments alimentaris i gastronòmics del país”.

Setmana de l’Alimentació Sostenible
Igualment, i coincidint amb la capitalitat mundial de l’Alimentació Sostenible de Barcelona, la sostenibilitat tindrà un clar protagonisme tant al Gastronòmic Fòrum Barcelona com a Alimentària FoodTech, que també posarà el focus en la sostenibilitat aplicada a la transformació i conservació d’aliments i que tindrà lloc conjuntament amb el saló Hispack (packaging) al recinte de Gran Via, del 19 al 22 d’octubre.

D’aquesta manera, aquests esdeveniments coincidiran amb la celebració a Barcelona del Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, del 19 al 21 d’octubre, un reconeixement internacional que rep el suport de la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) i en el qual 200 ciutats participants es comprometen a desenvolupar models agroalimentaris sostenibles, justos i sans.

Així, Gastronòmic Fòrum Barcelona, Alimentària FoodTech i Hispack són alguns dels esdeveniments presencials que Fira de Barcelona té previst celebrar enguany, amb els quals normalitzarà progressivament la seva activitat firal. En aquest sentit, el director general de la institució, Constantí Serrallonga, ha destacat“la importància, en un context tan complex, de reprendre en els propers mesos la celebració d’esdeveniments en els nostres recintes de Montjuïc i Gran Via i actuar novament com a motor de la tan necessària reactivació econòmica i social”.

A més, abans de l’estiu, el mes de juny tindran lloc B-Travel i Barcelona Bridal Fashion Week, i el juliol Automobile Barcelona i BforPlanet, congrés dedicat al foment de l’aplicació dels ODS al sector privat. Salons als quals han de sumar-se, entre d’altres, els dos grans esdeveniments internacionals previstos aquests mesos en el recinte de Gran Via, ISE (Integrated Systems Europe) el major certamen de la indústria audiovisual i MWC Barcelona, referent mundial en tecnologia i comunicacions mòbils.

A la tardor, el calendari firal guanyarà intensitat amb la celebració dels salons ja esmentats dedicats a l’alimentació i el packaging, juntament amb d’altres esdeveniments referents com Seafood Expo (productes de la mar), Expoquimia, Eurosurfas, Equiplast i Industry, IoT Solutions World Congress, Saló Nàutic, Caravaning, Smart City Expo World Congress i Barcelona Building Construmat /Piscina Wellness Barcelona, entre d’altres.