Fira de Lleida convoca una nova edició del Premi del Llibre Agrari

març 14, 2021 | Notícies

Fira de Lleida ha convocat, en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel i del saló Eurofruit, la 50a edició del Premi del Llibre Agrari, dotat amb 3.000 euros, i la 6a edició del Premi de l’Article Tècnic Agrari, dotat amb 1.000 euros. Foto:Fira de Lleida,reunió jurat 2020

Cal ressaltar que el Premi del Llibre Agrari s’organitza anualment i de forma ininterrompuda des de l’any 1972, és a dir, des de fa 50 anys, i que és l’únic premi d’aquestes categories que es convoca a tot l’Estat. La 67a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 36a edició d’Eurofruit tindran lloc del 30 de setembre al 3 d’octubre d’aquest any.

Els guardons tenen l’objectiu de reconèixer les obres o articles recentment publicats, en format imprès o digital, que suposin una aportació remarcable dins el sector agroalimentari o l’àmbit rural, així com d’estimular la creació de nous treballs de caràcter científic, tècnic o divulgatiu que permetin incrementar la literatura destinada al sectors esmentats.

Els treballs presentats han d’haver estat publicats durant el període comprès entre l’1 de juliol de 2020 i l’1 de juny de 2021, i han d’estar escrits en qualsevol de les llengües oficials de l’Estat espanyol. En ambdues modalitats, les obres podran ser presentades indistintament per l’autor o per la entitat editora. Cal lliurar els treballs a Fira de Lleida abans del dia 2 de juliol de 2021.

El jurat està integrat per professionals i tècnics de les disciplines de les obres presentades i per representants de cadascuna de les institucions patrocinadores. Al guanyador del Premi del Llibre Agrari correspondran 3.000 euros per a l’autor i un diploma per a l’editorial i l’autor. Al premi de l’Article Tècnic es destina la quantitat de 1.000 euros per a l’autor i un diploma per a l’editorial i l’autor.El veredicte del jurat es farà públic el mes de setembre de 2021 i el lliurament dels premis es farà en l’acte de celebració del 50è aniversari de la convocatòria del Premi del Llibre Agrari.

El llibre guanyador de la darrera edició del Premi del Llibre Agrari va serLa alfalfa. Agronomía y utilización, editat per Jaume Lloveras, Ignacio Delgado i Cristina Chocarro, mentreque el treballAprenent de formatger: estudi de la influència del tipus de quall en l’elaboració de formatges amb llet de cabra de Can Pauet,escrit per Clàudia Alcañiz,es va endur el Premi de l’Article Tècnic Agrari. Un total de 31 obres van optar a l’edició anterior dels guardons convocats per Fira de Lleida.

Els premis compten amb el patrocini del Col.legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya, del Col.legi de Veterinaris de Lleida, del Col.legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya i de CaixaBank.