Ricard Gòdia, elegit nou president d’Asoprovac a nivell estatal

maig 14, 2021 | Notícies

Després de la celebració de la Junta Directiva de la Asociación Española de Productores de Vacuno de Carne, Asoprovac, que ha tingut lloc de manera virtual, Ricard Gòdia ha estat nomenat nou president, en substitució d’Albert Juanola, després de més de quinze anys de mandat d’aquest últim. Foto: Asoprovac

Juanola havia posat el seu càrrec a disposició de la darrera Assemblea. Sobre la seva decisió ha assenyalat que “és moment de fer una transició a un nou president i Junta, capaços d’afrontar els reptes de present i de futur des d’un altre punt de vista”.

Durant el seu comiat, ha fet balanç del seu mandat i dels objectius aconseguits: “En aquests anys, el sector ha superat diferents crisis, s’ha professionalitzat i ha avançat en la seva internacionalització. El camí ha estat de progrés i de consolidació, de la qual cosa em sento molt orgullós, ja que s’ha aconseguit la integració de tot el sector en una sola associació i la posada en marxa de la interprofessional Provacuno”. I ha afegit que ha estat “un treball col·lectiu i responsable que ha donat els seus fruits. Estic convençut que aquesta evolució no hagués estat possible, a més, sense la implicació dels gerents i presidents d’Asoprovac en les diferents autonomies, del vicepresident, Ildefonso Vela i de tota la junta directiva”.

Pel que fa a el nou president, Ricard Gòdia, es lleidatà i format en Direcció i Administració d’Empreses UOC, (FEM) IESE, postgrau especialista universitari en gestió estratègica d’empreses agroalimentàries de la UdL. Sempre ha estat vinculat al món associatiu participant en projectes com la creació de Certicar i el programa Clara, de Provedella, de la interprofessional Provacuno, alhora que ha estat involucrat en el desenvolupament de la marca Q de qualitat en el sector boví.

A nivell associatiu, és president d’Asoprovac Catalunya des de l’any 2011 i ha estat també president de l’Associació de Ramaders de Boví de Carn d’Alcarràs (Lleida), la seva població, alhora que regidor d’Agricultura i Ramaderia a l’Ajuntament d’Alcarràs.

Les principals prioritats de la seva presidència seran la d’aconseguir una Política Agrària Comuna (PAC) d’acord a les necessitats del sector i promoure la modernització de la imatge de la producció, sent capaç de repartir millor el valor al llarg de la cadena per respondre de manera més adequada a les necessitats de la societat.

“El sector boví de carn té el seu origen en la vaca nodrissa, es caracteritza per ser un dels sectors més antics de la història i en aquests moments hem de ser capaços de transmetre la importància que té en la societat, tant en l’alimentació humana com en la cura mediambiental. Aquest sector s’ha sabut adaptar als canvis que la història li ha exigit i actualment ha de ser més àgil i pulcre que mai”, ha afirmat Gòdia.

El nou president d’Asoprovac Nacional, que estarà acompanyat per Urbano Chamorro (CLM), Ildefonso Vela (CyL), y Amado Morancho (Aragó), ha assegurat afrontar el nou càrrec amb gran il·lusió, amb la intenció de donar participació a totes les zones d’Espanya i seguir acompanyant al sector en la reconversió en la qual està immers, superant els grans reptes que se li plantegen a curt, mitjà i preparant el llarg termini.