A disposició pública el mapa de parcel.les vitícoles de Catalunya

maig 25, 2021 | Notícies

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya posa a disposició pública el mapa de parcel.les vitícoles de Catalunya a partir de la informació del Registre Vitivinícola de Catalunya (RVC). Imatge: DARP

Al mapa de parcel.les vitícoles, es poden trobar georeferenciades les parcel.les de vinya existents a l’esmentat registre amb les referències del Sistema d’Informació Geogràfica de Parcel.les Agrícoles (SIGPAC).

L’accés al visor fomenta la utilització de noves tecnologies, impulsa la creació de noves eines i aplicacions per al sector agrari, i, a més, facilita la seva anàlisi mitjançant processos de Big Data. En paral.lel, compleix les obligacions i recomanacions de la normativa estatal i comunitària en l’àmbit de transparència i reutilització de les dades de gestió pública per a la ciutadania.

Es pot accedir a tota aquesta informació mitjançant l’apartat de Cartografia del web del DARPhttps://agricultura.gencat.cat/ca/serveis/cartografia-sig/aplicatius-tematics-geoinformacio.

Amb aquest nou mapa de parcel.les vitícoles, ja hi ha 11 visors en línia que permeten la consulta simultània de capes d’informació geogràfica relacionades amb el territori, el medi ambient, el patrimoni natural, l’agricultura i l’agroalimentació.

Laweb del Departamentconté aplicacions temàtiques de geoinformació sobre caça, pesca continental, cultius, DUN, pla de regadius i indústries agroalimentàries, entre d’altres.